onsdag 6 november 2013

Stuvade makaroner med florsocker

Vi håller på att äta ur frysen nu när vi ska få gäster och lyckligtvis så får vi äta lite "svensk mat". Igår blev det köttfärsbiffar med sås och ärtor. Idag skulle vi äta falukorv och stuvade makaroner. 
Vi hat hittat en tysk kötthandlare som säljer nåt som liknar falukorv.
Jag skulle fixa makaronerna och hittade en burk i skåpet som såg ut som mjöl eller potatismjöl så det var ju perfekt att reda av makaronerna med. Jag tyckte att det var lite segt att få ihop mina stuvade makaroner men det gick i alla fall till slut. Tyckte att de smakade en aningen sött när jag smakade av men det kanske är så med Australiensiskt mjöl tänkte jag för mig själv.....
Familjen smaskade i all fall i sig maten och Calle skottade i sig korven. 
När vi nästan var klara så tyckte Jenny att makaronerna var bra söta och funderade om jag sockrat på dem.( jag tycker ju om sötsaker....) men vi kom snabbt fram till att det inte finns nåt mjöl i skåpet utan att jag använt florsocker till att reda av med...... Ja, det funkar det också men kanske inte att rekommendera. 
En kulinarisk kväll hos Janssons....

1 kommentar: